Жовта сочевиця

500 грам
Жовта сочевицяЖовта сочевиця
Ціна зі знижкою
Ціна: 50,00 грн.
Знижка
Ціна / кг:
Опис товару, що пропонуємо Вам купити.

Жовта сочевиця (Туреччина)

Жёлтая чечевица купить

 

Жовта сочевиця. Корисні властивості.

Жовта сочевиця відрізняється від інших видів сочевиці тим, що швидко розварюється, оскільки вона не має оболонки. Аромат у неї приємний, смак – ніжний, трохи грибний, а зі спеціями вона ще краща; для повної готовності їй достатньо лише 15 хвилин. Тому даний вид сочевиці якнайкраще підходить для пюре, паштетів, рагу, начинок, та й суп з жовтою сочевицею готується дуже швидко. Солять страви із неї незадовго до готовності.

Жовта сочевиця корисна при анемії, проблемах з печінкою, нервових та серцево-судинних захворюваннях, слабкому імунітеті, крихкості кісток та схильності до розвитку онкології.

Вегетаріанці можуть спокійно відмовлятися від м'яса і включати жовту сочевицю до свого раціону, не побоюючись залишити організм без необхідного білка; ті, хто хоче схуднути, можуть успішно влаштовувати собі сочевицькі дієти; вагітні жінки повинні звернути на сочевицю особливу увагу - фолієва кислота життєво необхідна плоду, що росте. Допоможе сочевиця і тим, хто хоче довше зберігати красу та молодість: вона захистить шкіру від хвороб та раннього в'янення, забезпечуючи їй гарне харчування зсередини.

 

Рецепт. Желтая чечевица по-индийски с овощами и пряностями.

 

Нам потребуется:

чечевица желтая - 200г
вода - 400 мл
сладкий перец - 1 шт.
имбирь (свежий корень) - 2 см. (средней толщины)
кабачок - 1 шт.
куркума (молотая) - 1/2 ч.л.
паприка сладкая - 1 ч.л.
перец кайенский - 1/4 ч.л.
асафетида - 1/2 ч.л.
тмин (молотый) - 1/4 ч.л.
соль - по вкусу
масло растительное для жарки.

 

Рецепт приготовления:

Желтую чечевицу хорошо промыть, откинуть на дуршлаг, чтобы стекла вода.

Залить чечевицу водой или бульоном, дать закипеть и снять пену шумовкой. Посолить, уменьшить огонь и варить на слабом огне под крышкой до готовности чечевицы. На это уйдет примерно 20 минут.

Подготовить все специи для блюда. Свежий имбирь очистить, порезать лепестками.

Сладкий перец и кабачок вымыть, обтереть бумажными салфетками и порезать кубиками.

В кастрюле с толстым дном разогреть 2-3 ст.л. растительного масла, добавить асафетиду и имбирь. Прогреть масло, и как только чеснок начнет темнеть, выбросить его вместе с имбирем из масла.

В ароматное масло добавить лук и слегка пассеровать его. Посыпать сладкой паприкой, быстро размешать, не давая паприке пригореть.

Добавить кабачки с перцем и готовить, помешивая, 1-2 минуты. Добавить остальные специи, посолить.

К готовым овощам переложить вареную чечевицу и аккуратно перемешать. Желтая чечевица с овощами по-индийски готова. Приятного аппетита!

 

чечевица жёлтая с овощами по-индийски

Відгуки про товар від покупців

Ще немає відгуків
Товари, які частіше купують в нашому інтернет-магазині: