Нутове борошно TRS
Нутове борошно TRS
Термін використання: травень 2026 р.
Нутове борошно та його користь
Нут – унікальна бобова культура, борошно з якої може замінити в раціоні людини житнє та пшеничне. За вмістом білка нут – відмінна альтернатива м’ясу. З нього можна приготувати вегетаріанський сир та молоко, різноманітні закуски та десерти. Не містить глютен, але має унікальний склад вітамінів та мінералів
Нутове борошно — продукт, що отримується в процесі помелу турецького гороху — нут, який використовується в основному в кулінарії. Помел може бути більший або дрібніший, структура — дисперсна, колір — жовтуватий або сіруватий, смак — ніжний, горіховий, солодкуватий.
Користування нутовим борошном для схуднення.
Подрібнений нут приносить користь і зниження ваги. Завдяки низькому глікемічному індексу цей продукт має вражаючі дієтичні якості. Знамениті дієтологи та фітнес-інструктори одноголосно рекомендують цей продукт у складі низькокалорійних страв.
Знімає почуття голоду. У цьому продукті є високий вміст харчових волокон. За рахунок цього навіть невеликої порції вистачить, щоб подолати почуття голоду, яким супроводжується дієта.
Низький глікемічний індекс. На перетравлення цього боба у організму піде багато енергії і це не дасть йому відкласти жирову тканину. Тому не варто побоюватися високого вмісту вуглеводів у борошні.
Високий вміст білка. Білок – головний будівельник м’язів. За дотримання дієти важливо їсти високобілкові продукти, щоб під час схуднення йшла саме жирова, а не м’язова маса.
У нуті багато клітковини. Це частинки їжі, які важливі для очищення кишечника, запобігання запорам, діареї та виведення токсинів. Клітковина допомагає налагодити правильну роботу травної системи.
Користь нутового борошна:
Завдяки високому вмісту харчових волокон адсорбує токсини, що надходять з їжею та курсують у просвіті кишечника, усуває бродильні та гнильні процеси, прискорює перистальтику та усуває запори.
Стабілізує серцеві скорочення, зміцнює та підвищує тонус стінок судин, розчиняє холестеринові бляшки у просвіті.
Очищає печінку та уповільнює дистрофічні зміни органу.
Зупиняє розвиток анемії та атеросклерозу.
Нормалізує вироблення інсуліну, знижує рівень глюкози в крові та попереджає розвиток цукрового діабету. Особливо корисно вводити цей продукт у раціон при діабеті 2 ступеня.
Зменшує частоту астматичних нападів і допомагає позбутися надривного кашлю при кашлюку та хронічному бронхіті.
Підвищує чоловічу потенцію та усуває статеве безсилля.
Припиняє дегенеративні зміни зорової системи.
Заповнює енергетичний резерв та стимулює захисні функції організму.
Обов’язково варто враховувати, що наявність будь-яких хронічних захворювань, що вимагають дотримання спеціальної дієти, є приводом для консультації з фахівцем щодо допустимості включення нуту в раціон.
Також існує низка протипоказань для вживання цього гороху:
наявність індивідуальної непереносимості цього продукту;
захворювання кишкового тракту, метеоризм;
хвороби печінки та підшлункової залози;
виразка сечового міхура та цистит.
Основні протипоказання нуту пов’язані з тим, що продукт сприяє підвищеному газоутворення. І якщо є захворювання систем органів, для яких цей симптом може посилити чи спровокувати згубні наслідки, рекомендують виключити нут та інші бобові з раціону.