Кероб - дієтичний продукт для здорового харчування
Кероб є солодким порошком з м'якоті плодів (стручків) ріжкового дерева. За смаком він солодкий і трохи в'яжучий, схожий на какао. Залежно від ступеня обсмажування кероб має різний післясмак. В цілому, кероб вважається цінним дієтичним продуктом харчування через вміст великої кількості вітамінів, мінералів та харчових волокон.
Росте це дерево у Середземноморських країнах, Іспанії, Італії, Кіпрі та інших країнах.
Переваги перед шоколадом: Дерево кероб росте в сухих умовах, в яких немає шкідників, тому при вирощуванні пестициди або використовуються зовсім небагато, або взагалі не використовуються. Кероб містить менше жирів і більше вуглеводів та кальцію. У керобі немає збудливих речовин кофеїну та теоброміну, які викликають звикання та алергію.Кофеїн та теобромін є стимулянтами. Також у керобі відсутні фенілтіламін та фромамін, які можуть стати причиною мігрені та алергії. У керобі немає щавлевої кислоти, яка не дає тілу використовувати кальцій та цинк. Ці мінерали (кальцій та цинк) необхідні для здорової шкіри. Наявність щавлевої кислоти в шоколаді може бути причиною прищів, які зазвичай з'являються у підлітків після надмірного споживання шоколаду.
Кероб на 8% складається з білка та містить вітаміни А, В, В2, В3 та D. У ньому міститься багато кальцію, фосфору, калію та магнію, а також залізо, мідь, нікель та марганець та барій.