Мунг дал жовтий Natco
Мунг дал жовтий Natco
Дата пакування: квітень 2023; Термін придатності: квітень 2025
Мунг дал – це унікальна бобова культура, що відрізняється дрібними овальними бобами жовтого кольору. Батьківщиною цієї рослини вважається Індія. Цей продукт високо цінується за свої дієтичні властивості та чудові поживні компоненти. До складу бобів мунг входять різні мінеральні речовини та вітаміни, завдяки чому його можна назвати чудовим продуктом із антисептичними властивостями. Нерідко саме боби мунг використовувалися для детоксикації організму. Оскільки він багатий на клітковину і не містить холестерину, для хворих на цукровий діабет є незамінним. Крім того, боби мунг допоможуть запобігти розвитку ракових пухлин, а також вони здатні нормалізувати гормональний фон у багатьох жінок в період менопаузи.
Для бобів мунг характерна антитоксична дія. Вони чудово загоюють термічні опіки, виводять з організму токсини та шкідливі речовини, мають сечогінну та гіполіпідемічну дію. Крім заліза і кальцію, в пророщеному насінні виявлено велику кількість аскорбінової кислоти.
Боби мунг містять відносно багато білка і завдяки високому вмісту лізину вважаються дуже корисними. Через відсутність шкірки мунг дал особливо добре вбирає смак прянощів. Його можна їсти як рис, додавати пророщені боби в салат або страви, що готуються в сковороді, а також виробляти з його борошна азіатську фунчозу.
ЯК ГОТУВАТИ ДАЛ
Найпростіший спосіб відварити розщеплений дал - це покласти його в широку каструлю товстостінну з зазначеним в рецепті об'ємом води, додати топлене або вершкове масло, свіжий імбир і трішечки куркуми.
Час від часу помішуючи, доведіть воду до кипіння. Потім збавте вогонь, закрийте каструлю щільно прилеглою кришкою і варите на слабкому вогні, поки дав не стане зовсім м'яким, на що знадобиться від 45 хв. до півтора годин. Час варіння буде різним залежно від жорсткості води, сорти дала і терміну його зберігання : старий дав вариться приблизно удвічі довше, ніж дав нового урожаю. Якій консистенції вийде дав, рідкий він буде або густий, залежить від кількості води. Маленькі цілісні зерна урад-дала варяться близько 45 хв.
Рідкі супи з розщепленого дала найшвидше варяться в скороварці під тиском: невелику кількість дала розварюється в скороварці за 20-25 хвилин. Пюре або соус з дала краще готувати в каструлі, оскільки в скороварці зерна прилипатимуть до дна і набиватимуться в клапан для пари.