Brown rice India gate (непропарений)
Коричневий рис басматі India gate. Непропарений.
Дата пакування: серпень 2023, Термін використання: липень 2025
Коричневий чистий рис - мрія кулінара! Це унікальне зерно відомо своїм спокусливим смаком, ніжною пухнастою текстурою та чарівним ароматом!
В Індії басматі Tilda називають "Королем Рису", це дуже ароматний, вишукано довгий і тонкий сорт. Зерна басматі — найдовші в світі серед сортів рису, але головна його перевага — поєднання ніжності зерна, тонкого молочного аромату і властивості залишатися розсипчастим після приготування.
Чистий рис басматі можна вирощувати і збирати тільки в одному місті на Землі - біля підніжжя Гімалаїв.
Під час обробки рису видаляється тільки сама верхня оболонка, саме зерно залишається в цілості й схоронності. Таким чином, зберігається вся користь сорти рису басматі. Басматі — це довгозерний рис з ніжною структурою зерна, незвичайним ароматом і неймовірно простим способом приготування.
Дуже добре поєднується з рисом зірою (кумином). Якщо під час приготування додати щіпку цільних зерен зіри, готове блюдо придбає ще більш пряний і східний колорит.
Плов з використанням басматі виходить не просто розсипчастим, зерна виходять один-до-одного.
Рис басматі використовується, як самостійну страву, а також підходить для будь-якої страви.
Завдяки незвичайним ароматом і чудовим смаковим якостям, відварений рис басматі – це вже дуже смачний гарнір. Однак для посилення смакових якостей готового страви в Індії кулінари додають в нього різноманітні прянощі і спеції – куркуму, кмин, лимонний сік, перець, кинзу, а також кокосове або кунжутне масло. Подавати його прийнято зі свіжими або тушкованими овочами.
Поряд з високими гастрономічними якостями користь рису для організму людини просто безсумнівна. Так, у складі цього продукту міститься маса корисних речовин – клітковина, фолієва кислота, амінокислоти, крохмаль, залізо, фосфор, калій, ніацин, тіамін і рибофлавін. Регулярне споживання помірної кількості рису басматі в їжу забезпечує систематичне надходження глюкози в кров.
Крім того, користь рису басматі полягає і в змісті харчових волокон, які обволікають шлунок, захищаючи шлункову секрецію. А те, що в його складі зовсім немає холестерину, робить цей продукт актуальним для людей, що страждають серцево-судинними захворюваннями.
Спосіб приготування:
1. Коричневий рис промити в ситі під проточною водою. Це видаляє зайвий крохмаль і гарантує, що рис не буде липким і грудкуватим після приготування. Дати воді добре стекти.
2. Промитий рис додати в киплячу воду з сіллю. Зменшіть вогонь, поки вода не закипіла знов. Перемішати, щоб рис не прилипав до дна каструлі. Накрийте каструлю щільно прилягає кришкою і знизьте температуру. Нехай рис вариться 30 хвилин без перешкод.
3. Через 30 хвилин зніміть каструлю з рисом з плити і дайте йому постояти 3-4 хвилини під кришкою. Рис вбере вологу, яка ще залишилася. Потім додайте вершкове масло. Нехай розстане.
Потрібно ще враховувати, що коричневий рис вариться вдвічі довше, ніж звичайнй басматi!
4. Зніміть кришку, додайте вершкове масло. Подавати відразу! Рис треба куштувати поки гарячий!