Амарантові пластівці
Амарантові пластівці
екадашний продукт швидкого приготування
Спосіб приготування: запарити окропом 1/2, додати сіль та вершкове масло за смаком.
Почекати 5 хвилин. Готово! :)
Лікувальні і поживні властивості амаранта відомі давно, особливо в Індії. Насіння цього продукту багате мінералами і вітамінами. Їх регулярне споживання запобігає дефіциту найважливіших для здоров'я людини речовин : кальцію, калію, заліза, вітамінів С, А, тіамін (В1), рибофлавін (В2), ніацин (В3 або РР), холін (В4), пантотенова кислота (В5), піридоксин (В6), фолієва кислота (В9), а вітамін Е у складі рослини міститься в особливо активній формі.
Корисні властивості амаранта:
потужний антиоксидант
найсильніший активатор імунітету
протисклеротичний
кровотворний
сечогінний
антибактеріальний
протизапальний
кровоспинний
протипухлинний
нормалізує обмін речовин